JetBooking

Een webwinkel opzetten is één ding. Een boeking system er bij op zetten is een ander verhaal.

 Met meer dan 4 miljoen actieve installaties, goede recensies en tevreden klanten is WooCommerce de perfecte WordPress plugin.

Nu heeft WooCommerce een eigen Booking plugin, WooCommerce Bookings. Het is alleen de vraag of er een jaarlijkse fee van $250 voor betaald kan worden. Voor veel ondernemers is dit toch echt een hoge prijs naast de gebruikelijke kosten als hosting, domein en het laten maken van de website. Ik gebruik hiervoor JetBooking van Crocoblock

Ik laat het bouwen van alle Custom Post Types even voor wat het is (wellicht voor een latere post) en zal laten zien hoe ik het boeking systeem van JetBooking heb gekoppeld aan de WooCommerce betaalmogelijkheden.

1. WooCommerce installeren.

Zorg ervoor dat je WooCommerce installeert. Hier hoef je nog niet iets speciaals te doen, gewoon een default installatie met bijbehorende pagina’s. Deze kan je later nog aanpassen naar eigen wens.

2. WooCommerce intergratie aanzetten.

Er zijn twee manieren om de intergratie met WooCommerce aan te zetten in JetBooking.

Methode 1

Heb je nog geen CPT’s gebouwd en geen database aangemaakt, gebruik dan de Setup Wizard. Ga naar Bookings – Setup en zet WooCommerce Intergration aan bij stap 2.

WooCommerce integration in the Set Up

Methode 2

Heb je je bookingsysteem in Jetbooking al gebouwd maar wil je er WooCommerce aan toevoegen ga dan naar de Booking instellingen in het WordPress Dashboard. Bookings – Settings – General en scroll down om WooCommerce Integration aan te zetten.

Zodra de boeking volledig is ingesteld en de WooCommerce-integratie is ingeschakeld, gaat u naar Producten > Alle producten. Hier is een nieuw product genaamd “Booking”. Dit product is automatisch gemaakt en heeft de standaardprijs van $ 1,00.

Verwijder deze overigens niet, dit een sample product en WooCommerce gebruikt deze voor de betalingen. Verberg hem desnoods als je hem niet in beeld wil hebben. Ik heb hem laten zitten maar bekijk vooral wat voor jouw site het beste is.

Ga naar je CPT’s, open een post en je zie nu dat je de prijs per nacht/dag kan invullen. Dat kan je vervolgens verwerken in het formulier dat je maakt in in JetBooking.

De laatste stap is het toepassen van het formulier op jouw website. Check of deze werkt in de testmodus.

Voor deze post heb ik gebruikt gemaakt van afbeeldingen en de knowledgebase van de website van CrocoBlock. Kijk HIER voor meer informatie

Bedankt voor het lezen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *