Iedere keer als er weer een Elementor update word gereleased, zit ik al weer in de startbanken. Wat is er nieuw? Zitten er handige vernieuwingen of verbeteringen in? Allemaal vragen die direct bij mij opkomen.  Elementor 3.7 is nu een week oud en er zijn (wat mij betreft) nu wel een aantal dingen aanzienlijk verbeterd ten opzichte de laatste update. We scrollen er eens doorheen en laat vooral weten wat jij er van vindt!

Elementor Workspace taal.

Voor velen van ons is dit niet een update die van toepassing zal zijn maar zeker wel voor een buitenlands project of een team met meerder nationaliteiten. Je kan nu namelijk de taal van je Workspace aanpassen zonder dat dit invloed heeft op de taal van je WordPress website. Voorbeeld:

Je bent bezig met een website waarop de Engels taal geinstalleerd staat, normaliter is dan de workspace taal in Elementor ook als Engels geinstalleerd. Met 3.7 kan je nu dus jouw Workspace taal nu wijzigen in de taal die zelf ook het meest machtig bent. Dus zet je m lekker Nederlands. Dit bevorderd je workflow aanzienlijk omdat je (als jouw Engels minder is) niet hoeft te schakelen van taal naar taal. Ben je met een multilanguage team aan een website bezig? iedereen kan zijn eigen Workspace taal gebruiken zonder dat het de website taal beïnvloed!

Een mooie feature : de placeholders blijven dan gewoon in de taal van de website.

Elementor 3.7

Number Scrubber voor numerieke waardes.

Werk je met Adobe XD, dan ken je deze feature al maar nu is het er ook voor Elementor: de Number Scrubber. Ik had er zeker wel wat moeite mee dat het wijzigen van numerieke waardes vrij lastig ging. Of zelf wijzigen of op de pijltjes klikken, niet echt handig nar mijn idee.

Met de number scrubber is de workflow voor het wijzigen van waardes echt verbeterd. Je hoverd met je muis over de label onder het veld wat je wil wijzigen en er verschijnt een resizing cursor. Als je dan klikt en vasthoud kan je naar links en recht + bewegen om de waarde te wijzigen. een ander mogelijkheid is klikken en het desbetreffende veld en dan naar links en recht om te wijzigen.

Elementor 3.7

Nieuwe “Exit” standaard instelling.

Bij het verlaten van de workspace werd je voorheen geleidt naar de WordPress editor vanwaar je daar verder kon naar de rest van je website. Deze nieuwe instelling zorgt ervoor dat je kan kiezen voor een standaard instelling. De keuzes zijn: Deze post, alle posts of WP dashboard. Ik vind het handig om de exit te leiden naar het WP dashboard omdat dat de snelste manier is. Heb je deze instelling nog niet gewijzigd, dan wordt dat de eerstvolgende keer gevraagd. Wil je het wijzigen, ga dan naar de Elementor instellingen in het WP dashboard. Deze is super handig!

Elementor 3.7

Custom icons in Elementor widgets

Er zitten nu minder restricties in het gebruik van bepaalde widgets. Wil je de icons wijzigen van een afbeelding carrousel of de play knop van een video? dan kan nu een icoon kiezen vanuit de bibliotheek of door er zelf een te uploaden.

Tweaks

Tevens zijn er nog een aantal tweaks en bugfixes aangebracht, ook zijn er aanpassingen gemaakt in de beta versie. Voor meer informatie, kijk vooral op de website van Elementor.

Elementor

deze post is mede mogelijk gemaakt door de release post van Elementor Update 3.5. De afbeeldingen van alle voorbeelden die ik heb gebruikt zijn dan ook van Elementor.

Voor meer informatie, kijk vooral op de website van Elementor.

Wat je ook kan doen is natuurlijk de andere posts gaan die ik hier heb gemaakt!

Bedankt voor het lezen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *